ANSA parfüm alternatívák és ANSA saját márkás egyedi illatú parfümök, parfümolaj online rendelése. ANSA PARFÜM

Parfümblog

Nyári Parfümök

ANSA PARFÜM
ANSA PARFÜM
2019.07.01 11:48
Nyári Parfümök

Létezik-e olyan, hogy tipikus nyári parfümök? Sokan azt vallják, hogy a parfümöket nem lehet aszerint megkülönböztetni, hogy nyári parfüm illatról vagy téli parfüm illatról van-e szó. 

 

Nyári parfümök, ötletek a nyári melegben történő parfümhasználatra

 

Lehet benne valami hiszen, ha kedvenc parfümünkre gondolunk nem gátol meg viselésében az, hogy azzal éppen melyik évszakban illatozunk.

Ha jól belegondolunk a nagy nyári forróságban nem szívesen használunk olyan tömény, nehéz illatokat, amelyekbe még a fejünk is belefájdul, így ezért inkább a lágyabb illatok jöhetnek számításba.

A tipikus nyári parfümök illatainak minősülnek a citrusos, vizes jellegű parfümök, melyekkel a nagy melegben könnyebbnek, frissebbnek érezhetjük magunkat.

A citrusos parfümök a legrégebbi illatjegyek közé sorolhatóak, nem véletlen, hogy szinte minden nagy márka alkotott már olyan citrusos parfümöt, mely erre az illatjegyre épül.  A citrusos illatjegyhez előszeretettel kevernek különböző aromákat, amelyekkel újabb és újabb különleges alkotások születnek. A citrusok köztudottan élénkítő hatással vannak az emberi szervezetre, hiszen ha megnézzük, egy-egy citromos hűsítő üdítő is frissítőleg tud hatni nyáron. Így van ez az illatokkal is. A citrusos illatjegyek optimizmussal ruházzák fel viselőjüket, javítják az életkedvet, a citrom illóolaja energiával tölti fel a testet.

Citrusos nyári parfüm illatok

ANSA Parfüm Parfüm Webáruházunkban is megtalálhatóak a nyári évszak ideális alternatív illatai, melyekkel a forró nyári napokban is felszabadultan hódíthatunk, vagy akár felfrissülhetünk. Nevezzük most akkor ezeket a parfümöket nyári parfümöknek, hamár úgy is a nyári melegben frissítően ható illatokat elemezzük.

Kínálatunkban többek között megtalálható a citrusos illatjegyekkel rendelkező, Dolce and Gabbana Light Blue parfüm alternatívája, mely egy igen kellemes, felfrissülést, nyújtó, energizáló nyári illat. A gyümölcsös illatjegyek hűsítő permetként ölelik körbe használójukat, ezért tökéletes választás lehet a Light Blue parfüm alternatívája a meleg nyári napokra.

A kellemes nyári parfümök illatai a férfiak számára sem elérhetetlenek. Giorgio Armani Armani Code parfümje minden évszakban, így nyáron is töretlenül hódít. Az orientális-citrusos illatvilággal rendelkező Armani Code parfüm férfias, csábító és érzéki.

 

Ha nyár, akkor meg kell említeni a vizes illatjegyű parfümöket is. A víz, a vízpart látványa, közelsége már egyfajta hűsítő értést vált ki az emberből.

A vizes illatcsaládú parfümökre a tengeri, vízi jegyek a jellemzőek, melyek felfrissítik az elmét, érzékeket. A vizes jellegű parfümöknél a fej illatban jelenik meg először ez az élénkítő összetevő, hogy a frissességet előcsalogatva egyből a parfüm hűsítő hatására figyeljünk fel. A tiszta vizes illatcsaládú parfümöket gyakran kombinálják virágos, gyümölcsös összetevőkkel, megbolondítva ezzel a hűvös vizes illatot.

Friss nyári parfüm illatok

Mint ahogyan már a citrusos illatjegyeknél említettük a parfümgyártók előszeretettel készítenek nyári parfüm illatokat. Így van ez a vizes parfümöknél is.     

Ha már a nyárról, boldogságról, vízről beszélünk és van kedvünk szerelmünkkel kipróbálni „páros” parfümöket, kitűnő választás a Giorgio Armani Acqua di Gio / Gioia női és férfi alternatíváinak felfedezése.

Akár a Davidoff akár a Giorgio Armani márkák alternatíváiról beszélünk, a friss, üde illatok a nyári felüdülést hozzák el viselőjüknek. A vizes jegyek miatt a nyári hónapok elengedhetetlen kiegészítői lehetnek a férfiak számára.

Bár a vizes illatjegyű parfümök inkább a férfiak részére készülnek, a hölgyekről sem feledkezhetünk meg.

A fenti férfi parfümök női változataival, párjaival kedveskedtek a gyártók a hölgyek részére, kerek egésszé téve ezzel a nyári páros parfümalkotásokat. A Davidoff Cool Water és Giorgio Armani Acqua di Gioia parfümök alternatív illataival is találkozhatunk Webáruházunkban.

A friss, nyári parfümök illatai egyfajta bolondozásra hívják viselőjüket a tikkasztó nyári hőségben. A nyugtató illatok a hideg tengeri víz érintésére emlékeztetnek, virágos kiegészítőinek lágysága tökéletes egyvelege a természet szépségének. Az egyszerre nyugtató, légies, hűs nyári illatok a nyári vízparti sétákat idézhetik fel.

Hogyan használjuk a parfümöt

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy a nyári időszakban is felmerül a kérdés – hová fújjuk ezen frissítő parfümöket, hogyan használjuk a parfümöt, hogy tartósabbak legyenek.

Kedvenc parfümünk illata testünk különböző részein különböző módon érvényesülhet, ezért sem mindegy, hogy hol alkalmazzuk azt, hogyan használjuk a parfümöt.

Tény, hogy a hajra fújt parfüm illata tart a legtovább, mivel a hajszálakra fújt illat nagyon jól beleívódik a haj szerkezetébe.  Ezt a módszert talán egyszer-kétszer különleges alkalmakra kipróbálhatjuk, azonban hosszabb távon a parfümben lévő alkoholtartalom miatt ez káros lehet, ezt mi tehát kifejezetten nem ajánljuk.

Parfümhasználat javaslat

Próbáljuk ki inkább kedvenc parfümünket a fülünk mögé permetezni, ahol a test melege fokozhatja az illat intenzitását, de éppolyan tartós a parfümünk a nyakra, dekortázsra fújva.

Testünkön lefelé haladva számos olyan pont létezik, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy kedvenc parfümünk érvényesüljön rajtunk. A parfüm csuklóra fújása régi hagyomány, mivel úgy gondolták, hogy a vékony bőrfelületen az erek pulzálásával jobban és tovább érezhető az illat. A térd mögötti területről szintén elmondható, hogy ideális nyáron a parfüm titkos elhelyezésére a vékony bőrréteg miatt.

A nagy melegben hasunk, köldökünk részén is kipróbálhatjuk parfümünket, mivel mozgás közben ezen testrészeinkre fújt parfüm napközben fokozatosan a testrész melegétől szétoszlik rajtunk.

Természetesen ha a nyári nagy melegben mégsem vizes vagy citrusos illatot tudunk elképzelni magunkon, nem kell elkeseredni. A nyári időszakban is különböző aromákkal, illatokkal kísérletezhetünk, akárcsak télen. A lényeg, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, mellyel a nap végén is kitűnően érezhetjük magunkat.

 

Reméljük Önnek is segítettünk!

 

Üdvözlettel: