ANSA parfüm alternatívák és ANSA saját márkás egyedi illatú parfümök, parfümolaj online rendelése. ANSA PARFÜM

Parfümblog

Parfüm illatjegyek

ANSA PARFÜM
ANSA PARFÜM
2018.12.04 18:52
Parfüm illatjegyek

Korábban már szót ejtettünk róla, hogy a parfümök pontos illatösszetevőit, alapanyagait titokban tartják a gyártók a mai napig, azonban valamiféle útmutatást mégiscsak adnak az általános fogyasztónak az illatok leírásaiban, hogy el tudjanak igazodni az illatok kiválasztásánál.

Parfüm illatjegyek, melyek segítségével megtalálhatja a leginkább Önhöz illő parfüm illatot

 

Egy-egy parfüm illatjegy meghatározásának legegyszerűbb módja, hogy ha megnézzük melyik illatcsaládhoz is tartozik. Ezek az illatcsaládok, illatjegyek befolyásolják a vásárlót, ezek alapján döntik el, hogy a megvásárolni kívánt parfüm ideális-e számukra. Tudnunk kell azt,  hogy bőrünk illata is befolyásolja, megváltoztatja egy picit azt az alap illatot, melyet a gyártók kigondoltak egy –egy parfüm megalkotásakor.  Ezért is fordulhat elő az, hogy barátnőnk, ismerősünk által használt és kedvelt illat rajtunk már esetleg egészen más illathatást fejt ki. Az idő múlásával a parfüm illata, ahogyan a párolgása elindul, változik a bőrünkön.

Számtalan csoportosítással találkozhatunk az illatcsaládok, illatjegyek tekintetében, nézzük ezek közül a legnépszerűbbeket:

A képzeletbeli illatpiramisunk legtetejére az úgynevezett fejillatok kerülnek. Ha parfümünket magunkra fújjuk első benyomásként a gyorsan elpárolgó aromákat érezzük meg, melyek pár perc alatt el is párolognak a bennük lévő alkohol hatására.

A következő szinten a piramisunkon lefelé haladva a szívillatok jelennek meg,  melyeknek kb. 30 perc kell ahhoz, megérezzük azt a csodálatos illatkompozíciót, melyet a gyártók kidolgoztak számunkra. A szívillatok jegyei befolyásolják leggyakrabban választásunkat a parfümöknél, az illatcsaládok ekkor bontakoznak ki és adják át illatukat, ekkor döntjük el véglegesen, hogy illik-e hozzánk a kiszemelt parfüm vagy sem.

Az illatpiramisunk alján az alapillatok válnak érezhetővé.

Virágos illatok

A legtöbb illatkompozícióban megjelenő illatcsoport a virágos illatok, melybe a női illatok  legnagyobb része beletartozik. (orientális-virágos, gyümölcsös-virágos, fás-virágos, stb.) A parfümök elkészítéséhez hosszú ideig csupán virágokat használtak. A virágos illatok talán ezért is soha nem mennek ki a divatból, hiszen a rózsákat és a levendulát már az ókortól használják alapanyagként, a jázmin és gardenia igen népszerű mai napig. A jázmin virágának illatjegye édes, szinte mézes illatot kölcsönöz, amely igen kedvelt a parfümök világban. 

Egyébként a jázmin virágából készült illóolaj aromaterápiára is használható, tehát nem csak parfümökben találkozhatunk vele, hanem aromás teaként is népszerű. A legnépszerűbb illatjegy a virágos parfümök között mai napig a rózsa, melyek közül a damaszkuszi rózsát használják fel a leggyakrabban.

A napjainkban is népszerű virágos illatokat önálló illatként és illatkompozícióként is gyártják. Egyértelműen nőies illatokról beszélünk, ha ilyen parfümöt választunk. Például az orientális-virágos illatjegyekkel rendelkező parfümjeink kínálata között megtalálható  Paco Rabbane-Olympea, Yves Saint Laurent-Black Opium vagy Calvin Klein-Euphoria parfümök alternatívái is, melyek kiválóan visszaadják a virágok aromáit.

 

Fás illatok

A természet és azok szerelmesei által ihletett illatok mélyebb hatásúak társainál, ezért a fás illatok  inkább a férfiakhoz köthetőek, bár dominánsabb hölgyek illattárában is megtalálhatóak ezen fás illatjegyek. A fás illatcsoportba a titokzatos szantálfa, a szárazabb cédrus és vetiver valamint egzotikus balzsamokat párosítják az aromás és citrusos jegyekkel. Nagyon meghatározó fűszeres, földes illatjegyek, melyet elsősorban esti alkalmakra ajánlanak ezáltal.

Parfümjeink között a hölgyek számára Giorgio Armani-Sí vagy Thierry Mugler-Alien parfümök alternatívája is megtalálható többek  között, férfiak számára BVlgari-Man In Black, Gucci-Guilty fás  illatkompozíciói lehet előnyös.

 

Aromás illatok

Az aromás illatok jegyei között a levendula,  a kömény, a rozmaring, a zsálya és más intenzív fűszeres-fás növények találhatóak meg. Ezen illatjegyeket kombinálják gyakran citrusos és fűszeres jegyekkel, melyeket tipikusan a férfi illatok összetevői között találunk meg, mint például: Givenchy-Gentlement Absolute Only, vagy Carolina Herrera-212 parfümök.

 

Citrusos illatok

A citrusféléket az egyik legrégibb alkotóelemként tartják számon a parfümtörténelemben. Aromájukat tartósítva parfüm jellegét alapvetően meghatározzák a mai napig. A női parfümökben virágokkal kombinálják a citrusos illatjegyeket, míg a férfi parfümökben a citrom, a bergamott, vagy más citrusos aromás jegyek fedezhetőek fel. Népszerű illatjegy a nők és a férfiak körében egyaránt, unisex illatként is találkozhatunk a citrusos illatjegyek kavalkádjában. 

Keleties illatok

A keleties illatok nagyon népszerűek a világszerte. Ezen illatoknál a fahéj, a szegfűszeg, a vanília és számos balzsamféle gondoskodik a varázsról. A keleties illatok főként a nők által kedveltek, leginkább téli, hűvösebb időre ajánlhatóak. Ezen jegyek titokzatosak, édesek, egzotikusak, melyekhez gyakran hozzáadnak bódító virágos vagy fűszeres illatokat is.

Hamarosan ismét jelentkezünk további cikkeinkkel.

Üdvözlettel: