ANSA kimért parfüm és ANSA saját márkás egyedi illatú parfümök, parfümolaj online rendelése. ANSA PARFÜM

Parfümblog

Eredeti Parfüm, Kimért Parfüm, vagy Parfüm utánzat?

ANSA PARFÜM
ANSA PARFÜM
2018.11.03 10:37
Eredeti Parfüm, Kimért Parfüm, vagy Parfüm utánzat?

Sokszor és sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon eredeti parfüm, kimért parfüm, vagy parfüm utánzat lenne-e a megfelelő választás.

 

Igényeinknek csak a pénztárcánk szabhat határt vagy az, hogy ki milyen beállítottságú, mennyit hajlandó egy kellemes illatért kiadni.

 

A parfümök közötti különbséget szeretnénk bemutatni ebben a cikkünkben, illetve tisztázzuk, hogy mi a kimért parfüm, a parfüm utánzat, mik a tévhitek a parfümökkel kapcsolatban.

Tartalom:

 

  • Eredeti Parfüm
  • Kimért Parfüm
  • Mit jelent az univerzális csomagolás a Kimért Parfümöknél?
  • Parfüm Utánzatok
  • Eredeti Parfüm, Kimért Parfüm és Parfüm Utánzat értékelése

 

 

Eredeti Parfüm

 

Az eredeti parfümökről nagyon sokat nem kell beszélni, hiszen azoknak a tulajdonságaival, látványos megjelenésével azért mindenki tisztában van, aki a parfümök világában megfordult.

 

Ne legyen kétségünk afelől, hogy a parfümök tekintetében az eredeti parfümök megvásárlása a legjobb választás, és nyilván minden tekintetben többet adnak használójának, mint a kimért parfümök, vagy parfüm utánzatok.

 

Az eredeti parfümökön pl. azt értjük, hogy Chanel Coco Mademoiselle

Chanel Coco Mademoiselle

vagy a Carolina Herrera 212 VIP Men és sorolhatnánk még a női és férfi illatokat. A lényeg, hogy a neveknek semmilyen kiegészítése nincs, ami a kimért parfümöknél, illetve a parfüm utánzatoknál is szerepl, vagy a nevek nem pontosan vannak leírva. 

 

Ezeknél a termékeknél az eredeti megközelítés az, amit drogériákban, szaküzletekben lehet megvásárolni elég magas áron, sok esetben még a 80-100 ezer Ft-os árat is elérhetik, de alapjaiban is egy átlagos márka 50 ml-es kiszerelésben 10-20 ezer Ft közé tehető.

 

Az illatok tartóssága tekintetében azt azért a legtöbb esetben kijelenthetjük, hogy a bőrön megmaradó illatok között már nem igazán található olyan, ami 10-12 órán át tart, vagy még többet.

 

Régebben mi magunk is számtalan eredeti parfümöt használtunk, melyek valóban egész napos illatok voltak, de lássuk be, manapság egyre nehezebb ilyen parfümöt találni. És ez nem csak a mi véleményünk. (Lásd: Premium Barbie blogger cikke)

 

Persze egy igazán jó illat tekintetében semmit nem vesz el az, hogy 12 órát, vagy csak 6-7 órát tart.

 

Ezt ahhoz tudnánk hasonlítani, hogy régen a minőségi gépjárművek 1 millió km-t is megtettek a használati évek során, és most azért nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem lehet olyan személygépjárművet vásárolni, ami 15-20 éven keresztül üzemel úgy, hogy a motorját nem kell felújítani, de már 1 millió km-t megtett.

 

Tehát véleményünk szerint a parfümök is ebben az irányban tartanak, de persze még mindig vannak olyan márkák, akiket ez nem érint.

 

Mindezektől függetlenül az eredeti parfümök vásárlása a legjobb választás a három kategória közül, semmiképpen sem akarjuk az olvasóinkat abba az irányba terelni, hogy ez a kategória felesleges, inkább vásárolja a mi termékünket.  Ez a cikk nem erről szól és, ha ezen megközelítésben haladnánk, akkor értelme sem lenne a cikknek, egyszerűen fogalmazva hazugság lenne.

 

Na de, akkor miért vásároljak más alternatívát?

Mint írtuk a vásárlásoknak vagy a pénztárcánk szabhat határt, vagy egyszerűen az adott vásárló beállítottsága, hogy mennyi pénzt hajlandó kifizetni egy parfümért.

Vannak, akik nyugodtan megengedhetnének maguknak nem egy, hanem több eredeti parfüm vásárlását is, akár havonta, de egyszerűen nem hajlandók több tízezer Ft-ot kiadni egy illatért, ami teljesen érthető.

Az eredeti termékeket mellőző vásárlóknak azonban tisztában kell lenniük azzal, hogy akkor milyen alternatívák vannak, mit érdemes vásárolni.

 

Kimért Parfüm

 

Ez az a kategória, ami az érdeklődőkben leginkább kétségeket vet fel.

Sokszor találkoztunk már olyan megközelítésekkel, véleményekkel, hogy a kimért parfüm "az mi"? Úgy mérik ki, mintha „egy leveses tálból merőkanállal merítenénk”?

Ez persze elég rossz megközelítés és nem igaz, de azt mi is belátjuk, hogy a kimért szó nem a legjobb megközelítés a kimért parfümök minőségére vonatkozóan, mert ez a szó kissé alulértékeltnek állítja be a terméket.

A parfüm kimérése eltérő lehet, a legtöbb esetben csappal ellátott üvegből kerülnek feltöltésre a már a vevőkhöz eljutó konkrét kiszerelések. (pl. 50 ml-s és 30 ml-s, úgynevezett univerzális parfümös üvegben)

A kimért parfümök alapanyagaiban egyeznek az eredeti parfüm alapanyagaival, engedélyezett termékek, tehát nem egyesek által hamisítványnak beállított valami.

Láttunk már olyan oldalakat, ahol egyértelműen ócsárolják a kimért parfümöket és az a meglepő, hogy általában nem az eredeti parfümöket forgalmazó oldalak, hanem a parfüm utánzatokat éltető oldalak.

 

Vajon miért? Egyáltalán tudják, hogy miről beszélnek?

 

Találkoztunk már olyan megközelítésekkel is, hogy a kimért parfüm azért nem jó, mert nagy tételben van, a „csapos üvegben” veszít az illatából és tartósságából.  Jó lehet, hogy ebben van valami, viszont akkor az az egyéb parfümformátumokra nézve elég kellemetlen, ha még az állítólagos veszteség ellenére is ilyen tartósságot és illatazonosságot produkálnak a kimért parfümök.

 

Tevékenységünk kezdetekor döntöttünk arról, hogy parfüm utánzatokat, vagy kimért parfümöket forgalmazzunk.  A fő cél elsődlegesen az volt, hogy elérhető árban forgalmazzunk olyan termékeket, melyek ár- érték arányban jók, sőt inkább értékében többet adjanak az elkért ártól.

 

Teszteltünk több parfüm utánzatot, de végül a kimért parfümökre voksoltunk, mert tapasztalataink szerint ezek a parfümök tartósabbak a parfüm utánzatoknál.  

Persze ezzel nem jelentjük ki, hogy nincs jó parfüm utánzat és, hogy annak nincs előnye. (erről később lent még olvashat)

A kimért parfümök tehát (a mi esetünkben) nagy kiszerelésben kerülnek beszerzésre, már illatonként legyártva és nem mi keverjük ki azokat.

 

Sokszor felmerül a kérdés, hogy hogyan tudják így eltalálni az illatokat? Ez a kérdés számunkra is rejtély marad.

Az azonban biztos, hogy a kimért parfümök illatainak egyezése az eredeti parfümökhöz viszonyítva nagyon jó, és tartósság tekintetében is megállják a helyüket.

 

Pontos információval nem rendelkezünk arról, hogy más kereskedők, akik parfümjeiket kimért változatban forgalmazzák, pontosan honnan szerzik be azokat illetve, hogy az illategyezésük és tartósságuk milyen lehet. Természetesen, ha lenne is erre pontos információnk és az a mi termékeinkhez képest negatív lenne, akkor sem írnánk meg, azt hisszük már megszokhatták tőlünk, hogy sokakkal ellentétben nekünk nem az a célunk, hogy mások termékeit alulértékeljük azért, hogy mi feléjük kerüljünk.

 

A kimért parfüm egyre elterjedtebb, számos elégedett vásárló használja már.

 

A kimért parfümöknél gyakran találkozhatunk olyannal, hogy „univerzális csomagolás”.

 

Mit jelent az univerzális csomagolás a Kimért Parfümöknél?

 

Egyszerűen annyit, hogy a parfüm milyen üvegbe kerül elhelyezésre. Mivel kimért parfümről van szó, ezért az univerzális parfümös üveg annyit jelent, hogy a pumpa része az üvegről lecsavarható, ami elengedhetetlen a parfüm beletöltéséhez.

 

Ez a csomagolási forma teszi lehetővé, hogy a parfümök árai a földön járjanak. A GY.I.K a kimért Parfümről oldalunkon talál olyan kimutatást, ami szemlélteti, hogy a csomagolás milyen horribilis árat eredményezhet.

 

Webáruházunk az alábbi képen látható csomagolási formában, üvegben szállít jelenleg, doboz nincs a parfümhöz, bár most készülünk egy kis meglepetéssel a látványosabb megjelenés érdekében, ami természetesen nem fog áremelkedéshez vezetni.  (reméljük 2018. november hónap közepe, vége felé ez már így lesz)

Kimért parfüm csomagolás, univerzális parfümös üveg

(A képen látható parfümöket 2021. évtől már az ANSA parfümökre váltottuk)

A kimért parfümöknél gyakran felmerül az „alternatív illat kifejezés”. Ezt itt nem részleteznénk,  erről itt tájékozódhat.   

 

Parfüm Utánzatok

 

A parfüm utánzatokról már tettünk említést, de azt szeretnénk még kicsit jobban körülhatárolni.

 

Az utánzatokra általában jellemző, hogy az adott illat tekintetében mutatnak egyezést, bár nem minden utánzat.

 

A csomagolásuk tekintetében látványosabb megjelenést biztosítanak a kimért parfümök csomagolásánál, mivel dobozban kerülnek elhelyezésre, illetve egyes utánzatok üvege ráadásul megszólalásig hasonlít az eredeti parfümök üvegére.  (ezek már nyilván egy magasabb árkategóriát képviselnek) Az eredeti parfümökhöz képest a konkrét márka és kategóriában látható néveltérés.

 

Tartósságuk tekintetében az általunk tesztelt utánzatok bőrre fújva 30 perc elteltével már nem voltak  érezhetőek, bár szereztünk be olyan utánzatot is, ami 1 órát azért tartott. 

 

A parfüm utánzatok árai gyakorlatilag párszáz Ft-tól  több ezer Ft-ig terjednek.

 

Eredeti Parfüm, Kimért Parfüm és Parfüm utánzat értékelése

 

Összességében, ha ragaszkodnánk egy listához, akkor első helyen lennének természetesen az eredeti parfümök, második helyen a kimért parfümök és harmadok helyen a parfüm utánzatok.

 

A besorolási lista az eredeti parfüm tekintetében mindenre igaz, a kimért parfümök és parfüm utánzatok vonatkozásában az illatjegyekre és tartósságra nézve határoztuk meg, viszont ha csomagolási formát nézzük, akkor a kimért parfümöt a parfüm utánzat megelőzi.

 

Azt viszont már Önökre bízzuk, hogy a kimért és az utánzat parfümök között az alapján dönt-e, hogy milyen az illategyezés és tartósság vagy, hogy a csomagolást részesíti-e előnyben.

 

Végezetül egy dolgot azért ne feledjenek el a parfüm vásárlása során!

Ha valaki azt állítja Önnek, legyen szó kimért parfümről, vagy parfüm utánzatokról, hogy az minden tekintetben megegyezik az eredeti márka parfümjével, az igencsak megkérdőjelezhető. Higgyék el, egy 15-25 ezer Ft közötti eredeti parfümöt nem lehet megvásárolni pár ezer Ft-ért talán csak akkor, ha esetleg az adott eredeti parfümöket forgalmazó kereskedő épp bezárni készül a boltját és "menti, ami menthető". Erre persze igen kevés az esély, ezért érdemes tájékozódni a csalódások elkerülése érdekében. (ajánljuk figyelmükbe az Internetes Vásárlás Titkai című cikkünket, ami segítség lehet a vásárlás előtt) 

 

Hozzátennénk, hogy a leírtakat saját tapasztalatokra, illetve vevői visszajelzésekre alapoztuk, amivel természetesen nem kell mindenkinek egyetérteni, ha eltérő véleményen van.

 

Hamarosan jelentkezünk további témáinkkal, többek között illathoroszkóppal, a parfümök illatjegyeivel és számos hasznos információval.

 

 

Üdvözlettel:

                   ANSA Parfüm Webáruház